Producatori

Comma este un producător englez cu o vechime de peste 30 de ani pe piaţa lubrifianţilor şi a produselor de îngrijire auto. Compania este renumită pentru calitatea, originalitatea şi performanţa uleiurilor oferite.
 
Knecht este o firma germana care se ocupa in primul rand de sisteme de inovare pentru fabricarea si dezvoltarea pieselor de schimb pentru motoare mici, pentru autoturisme si autocamioane. Este marc cea mai folosita ca echipament de prim montaj, nu doar de catre toti producatorii germani de autovehicule, dar si de catre aproape toti ceilalti fabricanti de masini.
K&N este o firma Americana, activa in domeniu de cativa ani buni, pe tot globul. Este specializata pentru o gama larga de filter, pentru vehicule obisnuite dar si pentru masini sport sau speciale, masini de cursa sau motociclete.
Glyco este una dintre marcile principale ale producatorului de talie mondiala Federal Mogul. Cu sediul central in Germania, reteaua sa globala de centre tehnice sunt situate in SUA, Europa si Asia. In fiecare an, rulmentii Glyo se instaleaa in mai mult de 10 milioane de motoare auto, maritime si stationare, cat si in echipament agricol si industrial.

Elring este o marca a companiei germane ElringKlinger AG, care produce o gama larga de garnituri de motor si diferite modele de pasta de etansare.
Goetze reprezinta inca una dintre marcile conducatoare ale producatorului Federal Mogul, care ofera inele piston si camasi, cat si o serie de solutii de etansare. Produsele sunt cunoscute in toata lumea ca un exemplu de tehnologie de implementare initiala.

Coreteco este o societate comerciala cu sediul in Italie, parte a grupului Freudenberg. Gama de produse cuprinde seturi de rulmenti roata, inele de etansare pentru piesele rotative ale masinilor, inele etansare pivoti supape, elemente etansare amortizoare, elemente de etansare pentru sisteme de frana si filter.

Ruville a cucerit piata mondiala prin munca multor specialisti in domeniu, cat si prin parteneri, cumparatori din diferite puncte ale lumii, precum si furnizori din industria de automobile. Ruville pune un accent important, ca fiecare produs sa corespunda maximal diferitelor cerinte ale cumparatorului.

Conitech face parte din grupul Continental, fiind unul dintre cei mai mari producatori de curele pentru motoare si furtunuri pe plan mondial. Aceasta firma germana realizeaza 68% din vanzarile de curele in domeniul auto.

Goodyear este o firma Americana, cu un renume interntional, cunoscuta pentru anvelope. Totusi, ea produce si curele de distributie si transmisie.

Sachs este un producator german cu traditie in realizarea de piese de schimb pentru autovehicule. Programul de productie cuprinde amortizoare, ambreiaje, schimbatoare si alte piese, penntru autoturisme dar si pentru autocamioane.

QuickBrake este o firma cu sediul in Danemarca, care produce accesorii de frana de calitate originala.
ATE este o firma germana care ocupa locul 1 din punct de vedere calitativ in domeniul discurilor de frana. Fiind folosite intens in cadrul intrecerilor sportive cu motor, ofera un plus semnificativ de securitate pentru sofer si pasageri, dar si mai mult confort, avand si o durata de viata lai lunga. Ele absorb si indeparteaza umidifatea, actiunea de franare activandu-se, astfel, mai repede.

Brembo este un producator Italian de echipamente de franare, cu peste 8 milioane de discuri si tamburi de frana produse annual. Datorita standardului ridicat de calitate, cea mai mare parte din acestea merge spre producatorii de autoturisme, echipand original multe din marcile europene. De asemenea, Brembo este furnizor permanent de componente de franare pentru Formula 1.
LPR este o firma italiana care isi face simtita prezenta pe piata prin supletea si rafinamentul tipic Italian, prin utilitate, flexibilitatea pretului si gama larga de repere pe care o ofera.

BOSCH este un furnizor german de piese de origine pentru industria auto. Gama de produse conţine peste 30.000 de repere care sunt fabricate de BOSCH în toată lumea la o calitate superioară. Bosch este lider mondial în fabricarea de piese de schimb, tehnologie industrială, bunuri de larg consum, tehnica construcţiilor. Compania Bosch, infiintata în Stuttgart în 1886, este lider in Europa in furnizarea de echipamente electrice pentru constructorii de autovehicule. Pe plan mondial detine cel mai amplu program de modele, fiind fabricant pentru toate echipamentele electrice de pe autovehicule.
  
LEMFORDER, furnizor german de piese de origine comercializeaza piese pentru sistemul de direcţie şi piese cauciuc-metalice de calitate superioara. Gama de produse Lemforder Metallwaren International (LMI) cuprinde: elemente direcţie, suporţi elastici, discuri de frână, tamburi, elemente hidraulice, pompe de apă şi ulei, burdufe planetară, furtune, curele, uleiuri motor, lichid frana, antigel.

Valeo este unul dintre cele mai mari grupuri franceze din lume, fiind cunoscut pentru producerea si comercializarea de componente si sisteme auto integrate pentru autovehicule si camioane. Valeo este un producator ce se dedica total angajamentului luat fata de clientii sai de a le oferi o gama larga de echipamente service de inalta performanta. Principala grija este calitatea produselor fabricate, pentru a spori eficienta in reparatii si diagnosticari.Funcţionarea firmei este asigurata de 139 pe puncte de lucru, 9 centre de distribuţie şi 69000 de angajaţi în 25 de ţări.
NGK este un cunoscut producator de origine japoneza al carui depozit central şi centru de dezvoltare se afla în Germania. Uzinele sale de producţie sunt localizate in Japonia, Franţa şi Brazilia. Gama NGK cuprinde urmatoarele produse: bujii pentru motoare cu aprindere prin scânteie şi pentru motoare Diesel, manşoane terminale pentru fişe bujii, fişe şi seturi fişe bujii, senzori (de ulei, temperatură, zgomot ş.a.m.d.).

Firma TEXTAR, membră a TDM Friction Group, are sediul la Leverkusen, Germania. Produce placuţe de frână şi ferodouri saboti, atat pentru producatorii europeni de sisteme de frână şi autovehicule cât şi pentru piaţa aftermarket. Cota de piaţă a firmei în europa în ceea ce priveşte echiparea originală a autovehiculelor este de 30%.

Cu mai mult de 63000 de angajati si 209 de locatii in toata lumea, cu vanzari de peste 13 mld USD, TRW se situeaza printre primii 10 furnizori ai industriei de automobile mondiale si are in spate o lunga  traditie in dezvoltarea sistemelor de siguranta a automobilelor.

Aflata pe piata inca din 1994, Toptul este o marca recunoscuta international pentru calitatea superioara si performanta produselor sale. Presedintele companiei spune ca Toptul este prima firma care se concentreaza nu doar pe materialul superior al produselor si designul inovativ al acestora, dar si pe tehnicile superioare de manufacturare.

Marca a companiei americane Tenneco Automotive, Monroe este leader mondial in productia de amortizoare. Astfel, Monroe este principalul furnizor de sisteme de suspensie pentru marci precum GM, Daimler, Ford, grupul VW, Renault-Dacia-Nissan, grupal PSA.

Delphi este o companie americana, unul din liderii mondiale in productia de piese si subansamble auto, prezenta in 35 de tari. Este recunoscut in toata lumea ca un principal furnizor de sisteme de electronica auto, directie, filtre, sisteme de franare etc.

Grupul PEX este alcatuit din sase entitati independente in Germania, Ungaria si Statele Unite. Sediul central este situat in Germania (Nufringen langa Stuttgart). PEX Group furnizeaza piese de inalta calitate pentru echiparea originala a urmatoarelor modele: Audi, BMW, Fiat, Honda, Hyundai, VW, Opel, Peugeot, Renault, Citroen, Porsche, Ssang Yong, Toyota, Volvo, Ford, Kia, Mercedes-Benz, Skoda.

Jurid este o companie germana fondata in 1914. A fost timp de multi ani etalonul in calitate si performanta in fabricarea de sisteme de franare (Bendix/Jurid). Este o companie implicate atat in furnizarea materialelor de frictiune pentru industria auto, cat si in furnizarea de componente pentru industriile aeronautice si feroviare. Astfel, Jurid este echipator original al multor producatori auto de renume, cum ar fi: Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Volvo, Peugeot, Citroen, Toyota.

Walker este un brand al Tenneco Automotive, lider mondial in productia de amortizoare si sisteme de esapament. Walker este echipament de prim montaj la mari producatori auto, din intreaga lume. De asemenea, brand-ul este recunoscut prin implicarea in reducerea emisiilor poluante si protejarea mediului inconjurator.

Valvoline este cel mai vechi producator de uleiuri, o companie americana prezenta in peste 100 de tari. De peste 140 de ani, Valvoline a produs cea mai buna calitate de ulei de motor, cea mai longevita gama, si acopera toate necesitatile proprietarilor de autovehicule. Valvoline are grija sa ofere o gama completa de uleiuri, conform cu diferitele tipuri de motor existente precum si diferitelor conditii de utilizare, pentru a oferi performanta maxima si a mari durata de viata a motoarelor.

Starmann este un nume nou in piata auto aftermarket, care se bazeaza pe o experienta de 15 ani in piata din est si vest a autovehiculelor de pasageri si a celor de marfa. Gama de produse include rulmenti de roata, placute de frana, elemente de directie si suspensie, amortizoare, pompe de apa, kit-uri de intinzatoare, bucsi.

Euroflex este o marca de cabluri si fortune, in gama de produse regasindu-se cabluri pentru frâna de mână, cabluri de ambreiaj şi pentru tahometre, cabluri de acceleratie si furtune de frana, in special pentru maşinile de origine europeana.
Wulf Gaertner Autoparts AG produce si distribuie piese de calitate sub numele de Meyle. Astazi, grupul este present in 120 de tari, clientii fiind reprezentati de depozite si revanzatori din toata lumea. Deviza este “Sa fim mai buni decat originalul”. Ca producator de piese pentru industria auto, grupul se pozitioneaza in categoria producatorilor de piese de inalta calitate si fiabilitate.

Sofima este o marca a grupului UFI Filters, acesta fiind unul dintre cei mai mari producători europeni de filtre pentru automobile şi utilaje industriale. Producatorul are in gama filtre de ulei, combustibil, aer si polen.

Oferta Magnum Technology include o gama larga de arcuri de suspensii, de combustibil si elemente de asamblare. Compania a acordat tot timpul o atentie speciala cerintelor calitative si parametrilor tehnici avansati pentru produsele fabricate.

Febi Bilstein este un producator cu mai mult de 20.000 de repere, cu o piata de deschidere in peste 130 de tari. Pentru ca siguranta si calitatea sunt cele mai importante, firma are grija ca produsele sale sa fie realizate in conformitate cu reglementarile actuale.

De cand s-au lansat pe piata, acum 43 de ani, firma Luk a fost sinonima cu 
inovatia, neintrecuta in calitate si gama variata de produse. Luk furnizeaza sisteme si componente pentru propulsia vehiculelor, la aceleasi standarde de tehnologie si calitate.

Dunlop este unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de anvelope, care dezvolta, produce si vinde anvelope pentru vehicule comerciale si motociclete. Incercand intotdeauna sa mareasca la maximum placerea de a conduce, Dunlop ofera tuturor tipurilor de automobilisti si motociclisti performanta si durabilitatea celor mai recente tehnologii. 

Shell este un grup de firme de energie si petrochimicale, cu peste 100.000 de angajati in intreaga lume. Strategia lor se bazeaza pe consolidarea pozitiei lor de leader in industria petrolului si a gazului, in acelasi timp incercand sa ofere cantitatea necesara de produse, intr-un mod cat mai responsabil.

Brandul Ferodo a fost infiintat in anul 1897, in Anglia. Astazi, produsele sale sunt specificate in topul pieselor auto, ei fiind cunoscuti pentru gama vasta de echipamente de franare. De mai bine de 100 de ani, produsele Ferodo sunt realizate cu aceeasi atentie pentru calitatea si siguranta ceruta de catre consumator. 

Castrol, firma infiintata in 1899, este in continuare unul dintre liderii pietei de uleiuri. Bazandu-se pe o tehnologie avansata, garantata sa asigure calitatea produsului, uleiurile Castrol sunt vandute in peste 60 de tari.

Filtron este o firma Americana care produce filter pentru masini, dari si echipamente auto motor. Oferta lor contine peste 2000 de tipuri de filtre, introduce original pe o varietate mare de masini.

Twintec este o firma germana care pune accentual pe furnizarea de produse ecologice si tehnologii care permit reducerea emisiilor daunatoare mediului. Printre produsele oferite se numele filtre de particule, sisteme de aer sau catalizatori pentru renovarea si modernizarea vehiculelor existente.

Motul este o firma cu o istorie de 150 de ani pe piata Americana. Ea produce lubrifianti de inalta calitate si performanta, acestia fiind aprobati de catre torti producatorii de autovehicule. Produsele sunt imbunatatite cu aditivi si dezvoltate prin tehnologia avansata pe care Motul o detina.

Sasic este un producator francez de piese de schimb pentru automobile si camioane usoare. Ei ofera produse de calitate , investind periodic in inovatie. Sasic este liderul European pe piata pieselor de cauciuc.

KYB este cel mai mare furnizor mondial de amortizoare pentru constructorii de vehicule, ei fabricand peste 1 milion de amortizoare in fiecare saptamana.